Hur listar man erbjudanden på merXu?

Du kan lista på merXu på flera sätt:

Manuell listning

Denna modell är snabb och enkel. Det kommer att fungera bra om du bara vill ange några få listor på merXu.

Gå bara till formuläretHÄR eller via My merXu > Produktkatalog > Skapa erbjudande.

Skapa erbjudande1111

Fyll sedan i ett enkelt formulär (fält markerade med en *asterisk är obligatoriska)

1. Produkt-ID (obligatoriskt fält) — en kod som du tilldelat. Den måste vara unik och endast användas för 1 produkt. Det kan bestå av bokstäver och/eller siffror;
  2. Kategori (obligatoriskt fält) — kategorisökväg som du kan välja genom att utöka listan;
  3. Produktnamn — namnet som är synligt för kunderna, bör unikt identifiera produkten. Du kan använda upp till 255 tecken;
  4. Produktbeskrivning - ju bättre du beskriver din produkt, desto större chans har du att sälja den;
  5. Produktparametrar — definiera ytterligare produktparametrar om du tror att de behövs; anges i erbjudandet. Ange också parameterns värde, t.ex. måttenheter;

Klistrad in bild 0 (11)

1. Produktfoton — du kan lägga till upp till 8 foton, var och en med en maximal vikt på 10 MB. Foton får inte göra intrång i upphovsrätt eller industriell egendom, innehålla vattenstämplar eller innehålla reflektioner. Ytterligare bilder kan visa produkten i bruk, närbilder av dess viktiga funktioner, förpackningar, tillbehör ur kartongen och omvandlingar — komposit, ovikt, öppen, stängd, etc.;

Du kan ladda ett foto i taget eller välja en hel mapp.

1. YouTube-video — om du har en video om produkten eller hur man använder den, etc., kan du lägga upp den i formuläret;
  2. Status — erbjudandet kommer att vara synligt för köpare efter att ha ställt in statusen på "Aktiv";
  3. Stock;
  • Sälj i multiplikation av — om du säljer en produkt i förpackningar om t.ex. 5 stycken, ange att kvantiteten kan ökas med hela setet (5 stycken) och inte t.ex. med 1 stycke;

Namnlös (14)

5 000

1. Prissättning
  • Enhet — du kan välja: m3, kg, l, m, st, m2
  • Valuta — du kan välja valutor PLN, CZK, EUR, HUF, RO;
  • Nettopris — ange nettopriset för din produkt;
  • Momssats — välj lämplig sats.
  • Prisnivåer — lägg till prisnivåer för att visa att priset är mer attraktivt när du köper flera stycken;

Atrakcyjniejsza Cena

1. Frakt

Du kan förbereda dina individuella fraktprislistor, lägga till transportörer, även för utländska marknader. Du kan läsa om att skapa fraktprislistor HÄR .

Om du inte använder de förberedda fraktprislistorna kan du ange prislistan manuellt genom att ange:

• Leveransland — välj från listan det land som du planerar att skicka från. Som standard är det land där ditt företag är registrerat valt;
  • Fraktpris per artikel — du kan ange fraktpriset direkt från formuläret eller lämna denna fråga tills individuella arrangemang med köparen;
  • Leveranstid — du kan också skjuta upp denna punkt till individuella arrangemang med köparen;
  • Destinationsländer — länder som du planerar att skicka dina produkter till. Listan inkluderar alla länder där merXu är verksamt;

Lägg till liknande erbjudande

Med denna enkla funktion "Lägg till liknande" kan du spara tid och ansträngning när du utökar din produktkatalog. Det är en praktisk funktion för företag i alla storlekar, vilket gör det enklare än någonsin att presentera dina erbjudanden på merXu!

I den här guiden kommer vi att visa dig hur du använder "Lägg till liknande" funktionen för att enkelt skapa nya produktlistor baserade på befintliga erbjudanden. Låt oss komma igång!

Steg 1: Gå till ditt merXu-konto

För att börja, klicka på "Mitt merXu"-knappen för att komma åt ditt merXu-konto. Därifrån navigerar du till avsnittet "Produktkatalog" HÄR.

Steg 2: Hitta erbjudandet och klicka på "Lägg till liknande"

I avsnittet "Produktkatalog", leta upp det erbjudande från vilket du vill skapa en liknande produkt. Klicka på erbjudandet för att komma åt dess detaljer. På höger sida av sidan hittar du knappen "Lägg till liknande". Klicka på den.

Steg 3: Fyll i fältet "Leverantörens produktnummer"

När du klickar på "Lägg till liknande" kommer du att omdirigeras till ett nytt erbjudandeformulär som är förifyllt med information från det tidigare erbjudandet. Nu behöver du bara fylla i fältet "Leverantörens produktnummer". Kom ihåg att varje "Leverantörens produktnummer" måste vara unikt för varje erbjudande du skapar.

Steg 4: Klicka på "Skapa" och du är klar!

När du har fyllt i nödvändig information, klicka på "Skapa" för att generera din nya produktlista. Det är klart! Din nya produkt har nu skapats och lagts till på merXu-plattformen.

Laddar upp filer

Denna metod rekommenderas när du lägger till fler erbjudanden.

Du kan integrera din produktkatalog med merXu på flera sätt:

• merXu-format — du hittar det genom att klicka här . Slutför det och ladda upp filen till plattformen. Om du behöver hjälp, vänligen kontakta +48 732 052 000 eller contact@merxu.com;
  • Ceneo XML/Google Merchant XML — om du har Ceneo eller Google Merchant XML-filer kan du ladda upp dem själv via formuläret. Men om du vill att vi automatiskt ska uppdatera priser och innehåll i katalogen, skicka en direktlänk till din XML-fil via e-post till contact@merxu.com;
  • Heureka-format — Heureka är den största prisjämförelsemotorn i Tjeckien och Slovakien, och jämför miljontals produkter från tiotusentals e-butiker. Om du är en säljare och använder "heureka-kanalen", kan vi enkelt implementera dina produkter på merXu;

Om du har kataloger förberedda i något av dessa format kan du enkelt importera data från din katalog till merXu.

Gå till My MerXu > Produktkatalog > Ladda upp erbjudanden eller klicka HÄR .

Ladda upp erbjudanden

Välj lämpligt alternativ för att ladda upp filen.

U Ladda av

!merXu-format

Du kan läsa om instruktionerna för att skapa merXu-format HÄR.

BaseLinker

Om du har ett BaseLinker-konto kan du integrera det i plattformen och exportera erbjudanden till merXu. Instruktioner för integrationen finns HÄR .

API merXu

För att kunna använda REST API är det nödvändigt att generera åtkomstdata för applikationen (client_id och client_secret). Denna data genereras en gång för varje integration, oavsett antalet användare eller förfrågningar som utförs.

För att generera dina åtkomstdata, kontakta api@merxu.com.

För att kunna använda de flesta funktionerna är det nödvändigt att autentisera med användardata. För detta ändamål är det nödvändigt att ange en inloggning och ett lösenord. För maximal säkerhet föreslår vi att du genererar ett dedikerat lösenord för varje integration:

Efter att ha loggat in ( https://api.merxu.com/docs#operation/authentication-authenticate ) får användaren två tokens:

• accessToken — en token som ska användas vid varje efterföljande begäran om autentisering. Token är giltig i 30 minuter.
  • refreshToken — en token som används för att generera en ny accessToken.

API är tillgängligt på alla språk som stöds av merXu. För att ta emot data på önskat språk, använd accept-language header ( https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/HTTP/Headers / Accept-Language ) — t.ex. "Acceptera-språk: pl-PL" eller "Acceptera-språk: pl".

bravo! Du har lagt dina första erbjudanden, se bara hur de första kunderna kommer att svara ;)

Förfrågan om offerter watchdog

Kom ihåg att du också kan hitta dem själv, vilket ökar chansen för en lyckad transaktion.

Ett bra ställe att hitta kunder är listan över offentliga förfrågningar. HÄR hittar du förfrågningar skapade av potentiella köpare.

Om du hittar en intressant fråga, lämna ett erbjudande till köparen.

Med funktionen "Bevakning av offertförfrågningar" kommer du aldrig mer att missa en offert som är relevant för dig.

När du bläddrar i listan "Offertförfrågningar" kan du klicka på knappen "Observera". Om du gör det kommer du att meddelas om nya offerter som uppfyller dina sökkriterier. Detta kan helt enkelt vara en vald kategori eller ett specifikt nyckelord, t.ex. tillverkarens varumärke eller till och med en kombination av båda.

Watchdpg

Du kan definiera flera frågor, beroende på dina behov. Du kan enkelt redigera dessa frågor direkt på vår sida med förfrågningar.

Snímek Obrazovky 2023 04 18 V 13.45.46

Meddelanden om nya förfrågningar kommer att skickas till din e-post.

Den här funktionen är tillgänglig för säljare som har aktiverat någon av våra nuvarande prenumerationer.