Hoe aanbiedingen op merXu plaatsen?

U kunt op verschillende manieren op merXu adverteren:

Handmatige lijst

Dit model is snel en eenvoudig. Het zal goed werken als u slechts een paar vermeldingen op merXu wilt invoeren.

Ga gewoon naar het formulierHIER of via Mijn merXu > Productcatalogus > Offerte maken.

Aanbieding1111 maken

Vul dan een eenvoudig formulier in (velden gemarkeerd met een *sterretje zijn verplicht)

1. Product-ID (verplicht veld) — een door u toegewezen code. Het moet uniek zijn en slechts voor 1 product worden gebruikt. Het kan bestaan uit letters en/of cijfers;
  2. Categorie (verplicht veld) — categoriepad dat u kunt kiezen door de lijst uit te vouwen;
  3. Productnaam — de naam die zichtbaar is voor klanten, moet het product uniek identificeren. U kunt maximaal 255 tekens gebruiken;
  4. Productbeschrijving - hoe beter u uw product omschrijft, hoe groter de kans dat u het verkoopt;
  5. Productparameters — definieer aanvullende productparameters als u denkt dat dit nodig is; aangegeven in de aanbieding. Voer ook de waarde van de parameter in, bijvoorbeeld meeteenheden;

Geplakte afbeelding 0 (11)

1. Productfoto's — u kunt maximaal 8 foto's toevoegen, elk met een maximaal gewicht van 10 MB. Foto's mogen geen inbreuk maken op auteursrecht of industrieel eigendom, watermerken bevatten of reflecties bevatten. Extra foto's kunnen het product in gebruik tonen, close-ups van de belangrijke functies, verpakking, accessoires uit de doos en transformaties — composiet, ongevouwen, open, gesloten, enz.;

U kunt foto's één voor één laden of een hele map selecteren.

1. YouTube-video — als u een video heeft over het product of hoe u het moet gebruiken, enz., kunt u deze in het formulier plaatsen;
  2. Status — de aanbieding is zichtbaar voor kopers nadat de status is ingesteld op "Actief";
  3. Voorraad;
  • Verkoop in veelvoud van — als u een product verkoopt in verpakkingen van bijvoorbeeld 5 stuks, geef dan aan dat de hoeveelheid kan worden verhoogd met de hele set (5 stuks) en niet, bijvoorbeeld met 1 stuk;

Zonder titel (14)

5000

1. prijzen
  • Eenheid — u kunt kiezen: m3, kg, l, m, stuks, m2
  • Valuta — u kunt valuta's PLN, CZK, EUR, HUF, RO kiezen;
  • Nettoprijs — voer de nettoprijs van uw product in;
  • Btw-tarief — selecteer het juiste tarief;
  • Prijsniveaus — voeg prijsniveaus toe om aan te tonen dat de prijs aantrekkelijker is bij aankoop van meerdere stukken;

Atrakcyjniejsza Cena

1. Verzenden

U kunt uw individuele verzendprijslijsten opstellen, vervoerders toevoegen, ook voor buitenlandse markten. Over het maken van verzendprijslijsten kunt u HIER lezen.

Als u geen gebruik maakt van de voorbereide verzendprijslijsten, kunt u de prijslijst handmatig invoeren door op te geven:

• Land van verzending — selecteer uit de lijst het land van waaruit u wilt verzenden. Standaard wordt het land geselecteerd waar uw bedrijf is geregistreerd;
  • Verzendprijs per item — u kunt de verzendkosten rechtstreeks vanaf het formulier invoeren of dit probleem laten tot individuele afspraken met de koper;
  • Levertijd — u kunt dit punt ook uitstellen tot individuele afspraken met de koper;
  • Bestemmingslanden — landen waarnaar u van plan bent uw producten te verzenden. De lijst bevat alle landen waar merXu actief is;

Voeg een vergelijkbaar aanbod toe

Met deze eenvoudige "Voeg een vergelijkbaar" optie kunt u tijd en moeite besparen bij het uitbreiden van uw productcatalogus. Het is een handige functie voor bedrijven van alle groottes, waardoor het gemakkelijker dan ooit is om uw aanbiedingen op merXu te presenteren!

In deze handleiding laten we u zien hoe u de "Voeg een vergelijkbaar" optie kunt gebruiken om moeiteloos nieuwe productvermeldingen te maken op basis van bestaande aanbiedingen. Laten we beginnen!

Stap 1: Toegang tot uw merXu Account Panel

Klik om te beginnen op de knop "Mijn merXu" om toegang te krijgen tot uw merXu Account Panel. Navigeer van daaruit naar de "Productcatalogus" sectie HIER.

Stap 2: Zoek het aanbod en klik op "Voeg een vergelijkbaar"

In de "Productcatalogus" sectie vindt u het aanbod waarvoor u een vergelijkbaar product wilt maken. Klik op het aanbod om toegang te krijgen tot de details ervan. Aan de rechterkant van de pagina ziet u de knop "Voeg een vergelijkbaar" staan. Klik erop.

Stap 3: Vul het veld "Leveranciers product-ID" in

Zodra u op "Voeg een vergelijkbaar" klikt, wordt u doorverwezen naar een nieuw aanbiedingsformulier dat is vooraf ingevuld met informatie uit het vorige aanbod. Vul nu eenvoudig het veld "Leveranciers product-ID" in. Onthoud dat elk "Leveranciers product-ID" uniek moet zijn voor elk aanbod dat u maakt.

Stap 4: Klik op "Maak" en u bent klaar!

Nadat u de vereiste informatie heeft ingevuld, klikt u op de knop "Maak" om uw nieuwe productvermelding te genereren. Dat is het! Uw nieuwe product is succesvol aangemaakt en toegevoegd aan het merXu-platform.

Bestanden uploaden

Deze methode wordt aanbevolen bij het toevoegen van meer aanbiedingen.

U kunt uw productcatalogus op verschillende manieren integreren met merXu:

• merXu-formaat — u kunt het vinden door hier te klikken. Voltooi het en upload het bestand naar het platform. Als u hulp nodig heeft, neem dan contact op met +48 732 052 000 of contact@merxu.com;
  • Ceneo XML/Google Merchant XML — als u Ceneo of Google Merchant XML-bestanden heeft, kunt u deze zelf uploaden via het formulier. Als u echter wilt dat wij prijzen en inhoud van de catalogus automatisch bijwerken, stuur dan een directe link naar uw XML-bestand per e-mail naar contact@merxu.com;
  • Heureka-formaat — Heureka is de grootste prijsvergelijker in Tsjechië en Slowakije, die miljoenen producten van tienduizenden e-shops vergelijkt. Als u een verkoper bent en u gebruikt het "heureka-kanaal", kunnen we uw producten eenvoudig implementeren op merXu;

Als u catalogi in een van deze formaten heeft opgesteld, kunt u eenvoudig gegevens uit uw catalogus importeren in merXu.

Ga naar Mijn MerXu > Productcatalogus > Aanbiedingen uploaden of klik HIER .

Aanbiedingen uploaden

Selecteer de juiste optie om het bestand te uploaden.

U Pload uit

!merXu-indelingen

U kunt HIER lezen over de instructies voor het maken van merXu-indelingen.

BaseLinker

Als u een BaseLinker-account heeft, kunt u deze in het platform integreren en aanbiedingen naar merXu exporteren. Instructies voor de integratie vindt u HIER .

API merXu

Om de REST API te gebruiken, is het nodig om toegangsgegevens voor de applicatie te genereren (client_id en client_secret). Deze gegevens worden één keer gegenereerd voor elke integratie, ongeacht het aantal gebruikers of uitgevoerde query's.

Neem contact op met api@merxu.com om uw toegangsgegevens te genereren.

Om van de meeste functionaliteiten gebruik te kunnen maken is authenticatie met gebruikersgegevens noodzakelijk. Hiervoor is het noodzakelijk om een login en een wachtwoord in te voeren. Voor maximale veiligheid raden we aan om voor elke integratie een apart wachtwoord te genereren:

Na inloggen ( https://api.merxu.com/docs#operation/authentication-authenticate ) ontvangt de gebruiker twee tokens:

• accessToken — een token dat moet worden gebruikt bij elk volgend authenticatieverzoek. De token is 30 minuten geldig.
  • refreshToken — een token dat wordt gebruikt om een nieuw accessToken te genereren.

API is beschikbaar in alle talen die door merXu worden ondersteund. Om gegevens in de gewenste taal te ontvangen, gebruikt u de accept-language-header ( https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/HTTP/Headers / Accept-Language ) — bijv. “Accepteer-taal: pl-PL” of “Accepteer-taal: pl”.

Bravo! Je hebt je eerste aanbiedingen gedaan, kijk maar hoe de eerste klanten zullen reageren ;)

Bedenk dat je ze ook zelf kunt vinden, waardoor de kans op een succesvolle transactie groter wordt.

Offerte-aanvraag waakhond

Een goede plek om klanten te vinden is de lijst met openbare vragen. HIER vindt u vragen van potentiële kopers.

Als u een interessante vraag vindt, doe dan een bod aan de koper.

Met de functie "Offerte-aanvragen waakhond" mist u nooit meer een voor u relevante offerte.

Terwijl u door de lijst "Offerteaanvragen" bladert, kunt u op de knop "Observeren" klikken. Als u dat doet, wordt u op de hoogte gebracht van nieuwe offertes die aan uw zoekcriteria voldoen. Dit kan gewoon een geselecteerde categorie zijn of een specifiek trefwoord, bijv. fabrikantenmerk of zelfs een combinatie van beide.

Watchdpg

U kunt meerdere zoekopdrachten definiëren, afhankelijk van uw behoeften. U kunt deze zoekopdrachten eenvoudig rechtstreeks bewerken op onze overzichtspagina Vragen.

Snímek Obrazovky 2023 04 18 V 13.45.46

Meldingen over nieuwe vragen worden naar uw e-mail verzonden.

Deze functie is beschikbaar voor verkopers die een van onze huidige abonnementen hebben geactiveerd.