Vad är ett XML-flöde?

Ett XML-flöde är en länk som innehåller en lista över produkter i ett strukturerat format med dynamiskt ändrad data. Du måste ange URL-länken till flödet för att vi ska kunna ladda upp det på merXu. När flödet har laddats upp kommer dina produkterbjudanden att finnas tillgängliga på merXus webbplats och kommer att uppdateras automatiskt dagligen för att hålla din produktinformation uppdaterad.

Om du redan har en feed-url

Vänligen skicka länken till feed-url till contact@merxu.com . När vi har fått det kommer vi att testa att det fungerar korrekt i vårt system. Google Merchant XML / Arukereso XML / Ceneo XML / Heureka XML-flöden konverteras automatiskt av vårt system, men unika / anpassade flöden måste konverteras manuellt.

Riktlinjer för att skapa ett flöde

Följande obligatoriska element (attribut) måste alltid inkluderas i flödet:

• leverantör_produkt -id - leverantörens unika produktidentifieringsnummer
    • namn - produktnamn
    • pris - nettopris (endast numeriskt värde)
    • valuta - valuta
    • main_image_url - produktens huvudbild som visas på listsidan (URL-länk till produktens bild)
    • Kategorisökväg - exempel:
      • merxu_category_path : merXu-kategorin för produkten (t.ex. "Konstruktion/Fönster och dörrar/Dörrar" eller merXu-kategorins ID-nummer)
      • leverantörskategori_sökväg
      • google/ceneo/heureka_category_path

När du anger en kategori är det möjligt att använda Google, Heureka eller Ceneo kategorisökvägar (t.ex. google_cagetory_path ) eller din egen kategorisökväg, detta kan göras med attributet supplier_category_path . För mer information om kategorisering, klicka HÄR .

Utöver attributen som nämns ovan är följande valfria men rekommenderade:

• beskrivning - produktbeskrivning med html-kodning - ju mer detaljerad beskrivning av en produkt, desto lättare är det att söka
  • tillverkare - tillverkare
  • other_images_url - produktens ytterligare bilder (URL-länk, separerade med ";"-symbol)
  • Andra tekniska parametrar

Fler attribut beskrivs HÄR . Det är också möjligt att ange anpassade attribut som längd, vikt, färg etc.

Kodningsexempel:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<produkter>
<produkt>
<supplier_product_id>exampleID123</supplier_product_id>
<name>produktnamn</name>
<description>produktbeskrivning</description>
<main_image_url>https://www.website.com/product/uploads/photo1.jpg</main_image_ul>
<price>1000</price>
<currency>eur</currency>
<merxu_category_path>Konstruktion/fönster och dörrar/dörrar</merxu_category_path>
</product>
<produkt> [...]