Wat is een XML-feed?

Een XML-feed is een link die een lijst met producten bevat in een gestructureerd formaat met dynamisch gewijzigde gegevens. U moet de URL-link van de feed opgeven zodat we deze op merXu kunnen uploaden. Zodra de feed is geüpload, zijn uw productaanbiedingen beschikbaar op de merXu-website en worden deze dagelijks automatisch bijgewerkt om uw productinformatie up-to-date te houden.

Als u al een feed-URL heeft

Stuur de feed-URL-link naar contact@merxu.com . Zodra we het hebben ontvangen, testen we of het goed werkt in ons systeem. De Google Merchant XML / Arukereso XML / Ceneo XML / Heureka XML feeds worden automatisch geconverteerd door ons systeem, maar unieke / aangepaste feeds moeten handmatig worden geconverteerd.

Richtlijnen voor het maken van een feed

De volgende verplichte elementen (attributen) moeten altijd in de feed worden opgenomen:

• supplier_product_id - het unieke productidentificatienummer van de leverancier
    • naam - productnaam
    • prijs - nettoprijs (alleen numerieke waarde)
    • valuta - valuta
    • main_image_url - de hoofdafbeelding van het product die wordt weergegeven op de aanbiedingspagina (URL-link van de afbeelding van het product)
    • Categoriepad - voorbeelden:
      • merxu_category_path : merXu-categorie van het product (bijv. "Constructie/Ramen en deuren/Deuren" of het merXu-categorie-ID-nummer)
      • leverancier_categorie_pad
      • google/ceneo/heureka_category_path

Bij het specificeren van een categorie is het mogelijk om Google, Heureka of Ceneo categoriepaden te gebruiken (bijv. google_cagetory_path ) of je eigen categoriepad, dit kan met het supplier_category_path attribuut. Klik HIER voor meer informatie over categorisatie .

Naast de hierboven genoemde kenmerken zijn de volgende optioneel maar aanbevolen:

• omschrijving - productomschrijving met html-codering - hoe gedetailleerder de omschrijving van een product, hoe makkelijker het zoeken is
  • fabrikant - fabrikant
  • other_images_url - aanvullende afbeeldingen van product (URL-link, gescheiden door ";"-symbool)
  • Andere technische parameters

Meer attributen worden HIER beschreven . Het is ook mogelijk om aangepaste kenmerken op te geven, zoals lengte, gewicht, kleur, enz.

Codeervoorbeeld:

<?xml versie="1.0" codering="utf-8"?>
<producten>
<product>
<supplier_product_id>voorbeeldID123</supplier_product_id>
<naam>productnaam</naam>
<beschrijving>productbeschrijving</beschrijving>
<main_image_url>https://www.website.com/product/uploads/photo1.jpg</main_image_ul>
<prijs>1000</prijs>
<currency>euro</currency>
<merxu_category_path>Constructie/Ramen en deuren/Deuren</merxu_category_path>
</product>
<product> [...]