Instructies voor het maken van merXu-bestanden

Het merXu-bestand maakt eenvoudige en effectieve gegevensuitwisseling met het merXu-platform mogelijk.

Deze gids laat u zien hoe u een spreadsheet in merXu-indeling kunt maken. We zullen u door alle stappen leiden om het dossier op te bouwen. U leert ook hoe u aangepaste productparameters toevoegt en welke nodig zijn om de gegevens te importeren.

We bieden een sjabloonbestand. U kunt het echter ook zelf bouwen aan de hand van deze instructies.

U kunt een kant-en-klaar dossiersjabloon downloaden in een spreadsheet. Gebruik het om uw merXu-bestand op te bouwen of maak uw eigen bestand op basis van de instructies in de handleiding.

Hoe gedetailleerd u uw geregistreerde product beschrijft, heeft invloed op de effectiviteit van uw verkopen. Een nauwkeurige en volledige beschrijving betekent een grotere kans dat uw producten worden gevonden en gekocht.

CSV-sjabloon

Sjabloon downloaden:

De gegevens die u invoert in het bestand moeten actueel zijn en de producten moeten beschikbaar zijn .

Basisinformatie over het bestand

Hoe het bestand en de parameters eruit zien

Het uitgangspunt voor het opstellen van het bestand is een tabel die is opgebouwd uit kolommen met de namen van de productparameters en rijen met de bijbehorende waarden. De naam van de kolom is de naam van de parameter.

Dia met een gedeelte van de tabel - sjabloon (geel onderstreept verplichte parameters)

Afbeelding6

• Attribuutnamen worden volledig in kleine letters geschreven. Hetzelfde geldt voor EAN, ID of VAT - afkortingen, die bij normaal gebruik altijd in hoofdletters worden geschreven.
  • Schrijf de namen van aanvullende attributen beginnend met een hoofdletter, bijvoorbeeld: Brutogewicht [kg], Kleur behuizing, Diagonaal [cm].
  • Maateenheden binnen een attribuut - kunnen al dan niet in kleine letters worden geschreven, maar moeten altijd tussen vierkante haken staan.

Afbeelding4

De bestandssjabloon die we u zullen verstrekken, bevat kolommen met de namen van de productkenmerken die in de instructies worden beschreven. Je kunt het uitbreiden met alle extra parameters die je nodig hebt om je product te verkopen.

Een categorie kiezen (merXu-categoriepad)

Vergeet niet om bij het opstellen van het bestand de merXu-categorie te kiezen die het beste past bij de producten die u aanbiedt. Probeer het categoriepad zo gedetailleerd mogelijk te maken. Geef niet alleen de hoofdcategorie op, maar ook een categoriepad van de derde orde, dwz naast de hoofdcategorie ook subcategorieën, bijvoorbeeld Veiligheid | Persoonlijke beschermingsmiddelen | Hoofd bescherming

Gebruik bij het invoeren van het categoriepad een van de mogelijke scheidingstekens: ("|", ">", "/", "\\", "►", "▸", "›")

1

In welk programma een werkblad maken

Als u het bestand zelf wilt voorbereiden, kan dat in alle populaire kantoorpakketten (Microsoft Excel, Google Docs, LibreOffice, OpenOffice en andere).

Als u aan een bestand in .csv-indeling werkt, let dan op het coderingstype: het moet utf-8 zijn. De codering beïnvloedt het correct schrijven van specifieke tekens, bijvoorbeeld "ł, ą, ć, ń" en andere.

Spreadsheet met productgegevens

Afbeelding5

Dezelfde spreadsheet na opslaan in *.csv-indeling

Afbeelding9