Attribuuttiluettelo merXu-tiedostoissa (.xls, .xlsx tai .csv)

Luettelo ominaisuuksista

Huomioi kuvailemamme attribuutit tarpeen mukaan. Niiden oikea täyttö on edellytys myynnin aloittamiselle tiedoston tuonnin jälkeen.

Muut ominaisuudet täydentävät tarjousta.

ominaisuuden nimi kuvaus
Toimittaja_tuotetunnus
Vaadittu kenttä

Jälleenmyyjän antama koodi; on oltava ainutlaatuinen ja käytettävä vain yhdelle tuotteelle

yksi koodi = yksi tuote

Jos annat vahingossa saman koodin kahdelle tai useammalle tuotteelle, seurauksena on tiedostojen tuontivirheitä ja virheitä tuotteidesi kuvauksissa ja parametreissa.

nimi
Vaadittu kenttä
Ostajien saatavilla olevien tarjousten luettelossa tai hakutuloksissa näkyvä tuotteen nimi.
merxu_category_path
luokkapolku merXussa
Esimerkki: Sähkötekniikka/Valaistus/Valonlähteet/LED-lamput
kuvaus

Rajoitus 3000 merkkiin
Tuotekuvaus näkyy yksinkertaisena, jatkuvana tekstinä. Käytä HTML-tageja muotoilemaan se houkuttelevasti.
Jos annat kuvauksen useilla kielillä,
lisää uusi sarake, jossa on kaksikirjaiminen kielikoodin pääte:

kuvaus-pl, kuvaus-en

valmistaja
valmistajan nimi
Esimerkkejä: Philips, Bosch, Makita
valmistaja_tuotetunnus Maailmanlaajuinen, luettelovalmistajan koodi.
Jos olet valmistaja ja listaat tuotteesi merXussa, voit käyttää luettelokoodia toimittajakoodina (manufacturer_product_id = toimittajan_tuotetunnus).
ean
eurooppalainen hyödykekoodi
Viivakoodi: https://en.wikipedia.org/wiki/International_Article_Number
tuotantomaa Syötä tähän tuotteesi alkuperämaan kaksikirjaiminen koodi.
Käytä isoja kirjaimia.
https://en.wikipedia.org/wiki/ISO_3166-1_alpha-2
main_image_url Pääkuvan URL-osoite tai tiedoston nimi tai sen tiedoston polku, jonka liität CSV-tiedostoa tuotaessa. Jos et ilmoita pääkuvaa, lisäämme tähän ensimmäisen kuvan sarakkeesta other_images_urls. Esimerkkejä: URL-osoite, image.jpg, product-images/image.jpg.
other_images_urls
lisäkuvia
Rajoitus: 10 kuvaa
Kentän on sisällettävä liitettyjen lisäkuvatiedostojen URL-osoite tai nimet tai tiedostojen polut puolipisteellä ";" erotettuna.
video_youtube
tuotekalvo
Voit myös lisätä tuotegalleriaan mainosvideon, jossa esitellään tuotteen edut, ominaisuudet. Kirjoita taulukon sarakkeeseen video_youtube YouTube-videon URL-osoite (linkki).
etim_class Jos käytät tätä luokitusta tuotteissasi, voit antaa etim-koodin tiedostossa.
valuutta
Vaadittu kenttä
Hinta, jolla myyt tuotetta, voidaan ilmaista yhdessä valuutassa: PLN, CZK tai EUR.
hinta
Vaadittu kenttä
Tuotteesi nettohinta; tallenna vain erottimella '.' tai jatkuva:
120,96
1000
piilotettu_hinta
valintaruutu 1/0. Jos valitset tämän ruudun kirjoittamalla "1", tarjoushintasi pysyy piilossa.
arvonlisävero
Vaadittu kenttä
ALV on selkeä kokonaisluku, esim. 23 (ei 23% tai 8%).
hinta yksikkö
Oletusmyyntiyksikkö on kappale. Jos haluat muuttaa sitä, syötä sopiva arvo - yksikkösymboli. Voit valita seuraavista: m, m2, m3, l, kg.
hinta_määrä
mihin tavaramäärään ilmoitettu hinta viittaa
Esimerkki: jos 100 zl:n hinta koskee 5 poranterää, kirjoita "5" kohtaan price_quantity. Esitämme tarjouksessa 1 poran hinnan.
tilaus_lisäys
moninkertainen myynti
Esimerkki: Haluat myydä liimaputkia 12 kappaleen laatikoissa. Voit ilmoittaa hinnan 10 PLN per laatikko ja asettaa tilauslisäksi "12". Sitten asiakas voi valita ostaako 12, 24, 36 jne.
kunto UUSI / KÄYTETTY / KUNNISTETTU
varastossa

1 - tuote on varastossa ja on valmis lähettämään sen ostajille heti, kun tilaus on käsitelty

0 - tuotetta ei ole varastossa, mutta se on tilattavissa.

Tuotteet, joiden in_stock=1 merkitään tarjoussivulle ja listauksille "valmiina lähetettäväksi"

Pakolliset attribuutit

Toimittaja_tuotetunnus

Toimittajan tuotekoodi (pakollinen kenttä)

Tämä on tiedoston tärkein attribuutti. MerXu tunnistaa tuotteesi tällä parametrilla. Sinä toimittajana määrität ja määrität tämän koodin tuotteillesi .

Toimittajan tuotekoodi voi olla mikä tahansa merkki - eli se voi koostua kirjaimista ja numeroista; se voi olla EAN tai voit käyttää maailmanlaajuista valmistajakoodia. Toimittajan tuotekoodissa ei myöskään ole vaadittua merkkimäärää.

Tärkeintä on, että se on yksilöllinen eli määritetty yhdelle tietylle tuotteellesi, eikä sitä saa toistaa tuoteluettelossasi edes pitkän ajan kuluttua.

Jos annat vahingossa saman koodin kahdelle tai useammalle tuotteelle, seurauksena on tiedostojen tuontivirheitä ja virheitä tuotteidesi kuvauksissa ja parametreissa.

nimi

nimi (pakollinen kenttä)

Ostajien saatavilla olevien tarjousten luettelossa tai hakutuloksissa näkyvä tuotteen nimi.

Voit asettaa nimen saataville useilla kielillä. Lisää tässä tapauksessa erillinen sarake ja sen nimeä tulee täydentää käyttämäsi kielen kaksikirjaimalla koodilla:

puola - pl, englanti - en tšekki - cs, viro - et, liettua - lt, slovakki - sk, romania - ro, unkari - hu, saksa - de.

Esimerkkejä: nimi-en, nimi-cs, nimi-et, nimi-pl.

Käytä pieniä kirjaimia.

(ISO 639-1) https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ISO_639-1_codes

Kenttä merkkirajoituksella: enintään 255 merkkiä nimessä kullakin kielellä .

Attribuutit, jotka edellyttävät arvon "1" tai "0" merkitsemistä riville, näkyvät myös tässä osiossa .

"1" tarkoittaa "kyllä", esimerkiksi: aktivoi, jaa, piilota, salli.

"0" tarkoittaa "ei", esimerkiksi: pidä, älä jaa.

valuutta

valuutta (pakollinen kenttä)

Hinta, jolla myyt tuotetta, voidaan ilmaista yhdellä valuutalla: PLN, CZK, RON, HUF tai EUR.

Syötä kenttään kolmikirjaiminen valuuttakoodi ISO 4217:n mukaisesti. Luettelo valuuttakoodeista löytyy täältä: https://pl.wikipedia.org/wiki/ISO_4217 .

Voit myydä eri valuutoissa. Käsittele tuotetta eri valuutalla erillisenä tarjouksena: anna sille erillinen yksilöllinen toimittaja_tuotetunnus ja ilmoita valittu valuutta vastaavaan kenttään.

Dia näyttää kuinka tallennetaan tietoja samasta eri valuutoissa myytävästä tuotteesta (nimi, ean-koodi):

Kuva1

hinta

nettohinta (pakollinen kenttä)

Tuotteen nettotarjoushinta. Huomaa tapa, jolla se on kirjoitettu:

• Kirjoita kokonaishinta merkkijonoon ilman välilyöntejä tai muita merkkejä;
  • Voit kirjoittaa osittaisen hinnan (esimerkiksi penneillä) käyttämällä erottimena vain pistettä.

Esimerkiksi : 10 000, 120,50, 399,99

Huomaa - vaikka valitsisit listauksen piilohinnalla, täytä tämä kenttä ja ilmoita esim. tuotteen listahinta.

arvonlisävero

Tuotteen arvonlisäverokanta

ALV on selkeä kokonaisluku esim. 23 (ei 23% tai 8%). Attribuutin nimi on kirjoitettava pienillä kirjaimilla.

Yleiset ominaisuudet täydentävät tarjousta

Attribuutit, jotka edellyttävät arvon "1" tai "0" merkitsemistä riville, näkyvät myös tässä osiossa .

"1" tarkoittaa "kyllä", esimerkiksi: aktivoi, jaa, piilota, salli.

"0" tarkoittaa "ei", esimerkiksi: pidä, älä jaa.

merxu_category_path

luokkapolku merXussa

Tiedostossa sinulla on mahdollisuus antaa täydellinen, yksityiskohtainen luokkapolku tuotteillesi, esimerkiksi:

Sähkötekniikka / Valaistus / Valonlähteet / LED-lamput

Tämän parametrin täyttäminen on tärkeää – sen avulla voimme linkittää tuotteesi oikein merXun asiaankuuluvaan luokkaan. Tuotteita ei luokitella automaattisesti - polun ilmoittaminen auttaa meitä luokittamaan ne manuaalisesti.

Kenttä rajoitettu 255 merkkiin; voit käyttää "/" ja muita erikoismerkkejä erottaaksesi seuraavat polun segmentit .

kuvaus

Tuotteen Kuvaus

Tuotekuvaus näkyy yksinkertaisena, jatkuvana tekstinä. Muotoile se houkuttelevasti käyttämällä HTML-tageja. Tarkista käyttämämme tunnisteet osoitteessa: https://merxu.com/pl/html/. Esimerkkikuvausteksti luettelomerkeillä:

<ul>Setti sisältää:

<li>poraa</li>

<li>akku</li>

<li>poranteräsarja</li>

<li>matkalaukku</li></ul>

Muista, että voit myös antaa kuvauksen useilla kielillä. Kuten toisen kielen lisänimikentän tapauksessa, lisää erillinen sarake ja laajenna nimeä käyttämäsi kielen kaksikirjaimalla koodilla:

puola - pl, tšekki - cz, viro - et, liettua - lt, slovakki - sk.

Esimerkkejä: description-en, description-sk, description-lt.

Käytä pieniä kirjaimia. Enintään 3000 merkkiä .

(ISO 639-1) https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ISO_639-1_codes

valmistaja

valmistajan nimi

Esimerkkejä: Philips, Bosch, Makita

valmistaja_tuotetunnus

valmistajan koodi

Maailmanlaajuinen, valmistajan luettelokoodi. Se on luonteeltaan julkinen ja sen avulla voidaan tunnistaa tuote maailmanlaajuisesti.

Jos olet valmistaja ja listaat tuotteesi merXussa, voit käyttää luettelokoodia toimittajakoodina (manufacturer_product_id = toimittajan_tuotetunnus).

ean

eurooppalainen tuotekoodi

Viivakoodi mukaan:   https://pl.wikipedia.org/wiki/EAN

tuotantomaa

tuotantomaa

Syötä tähän tuotteesi alkuperämaan kaksikirjaiminen koodi, esimerkiksi PL Puolasta, DE Saksasta, CE Kanadasta jne.

Käytä isoja kirjaimia. Katso linkistä koodiluettelo - tämä on alfa-2:n kuvaama taulukon osa .

(ISO 3166-1) https://pl.wikipedia.org/wiki/ISO_3166-1_alfa-2

main_image_url

pääkuva

Päätuotteen kuva näkyy hakutuloksissa - tarjouslistassa.

Voit ladata kuvia kahdella tavalla:

• määrittämällä pääkuvan URL-osoite taulukossa, jos sinulla on julkinen kuvatietokanta ja aseta se merXun ladattavaksi:

Laskentataulukko: esimerkki main_image_url-sarakkeesta, jossa on valmiit pääkuvan URL-osoitteet kahdelle tuotteelle:

Kuva8

• kirjoittamalla valokuvatiedoston nimi taulukkoon. Lisäät nämä kuvat palvelimellemme, kun lataat tiedoston "Tuoteluetteloon".

Huomaa, että taulukossa antamasi kuvatiedoston nimessä on oltava kuvatiedoston tyypin osoittava pääte. Hyväksymme seuraavat tiedostot: .gif, .jpg, .jpeg, .png. On myös tärkeää, että syötät arkille kuvatiedoston tarkan nimen. Tiedoston nimessä on oltava kirjainkoolla merkitystä (tämä koskee myös tiedostopäätettä).

Esimerkissä näet pääkuvan tiedoston, jonka tunniste on .jpg.

Taulukko: main_image_url-sarake, jossa on tallennettu .jpg-tiedostonimi. Kuva lisätään tuotteeseen merXu-tililtäsi.

Kuva 17

Jos pääkuva puuttuu tiedostostasi, lisäämme sen tilalle ensimmäisen kuvan lisäkuvista sarakkeessa other_images_urls.

Pää- ja lisäkuvan tekniset vaatimukset ja kriteerit:

• Kuvan enimmäisresoluutio: 2560 x 2560 pikseliä
  • Kuvan vähimmäisresoluutio: 500 x 500 pikseliä
  • Hyväksytyt kuvamuodot: .gif, .jpg, .jpeg, .png
  • Kuvan enimmäiskoko: 10 MB
  • Valokuvan tulee näyttää tuote vain kiinteällä taustalla, ilman reunuksia
  • Tuotteen tulee varata 80-90 % valokuvatilasta, jonka tulee näyttää mahdollisimman paljon sen yksityiskohdista
  • Kuvissa ei saa olla tekijänoikeusmerkkejä, vesileimoja tai heijastuksia

Huomaa, että lataamme kohteen valokuvat ennen sen listaamista. Joten jos käytät ulkoisella palvelimella isännöityjä tuotekuvia ja päivität ne kyseiselle palvelimelle, ne eivät päivity automaattisesti merXussa.

Jos haluat ladata kaikki kuvat yhdessä, yhteen kansioon, kansion nimi tulee määrittää taulukossa ennen kuvatiedoston nimeä. Sarakkeen arvon pitäisi näyttää tältä: kansion_nimi / kuvan_nimi.

other_images_urls

lisäkuvia

Rajoitus: 10 kuvaa

Kentän tulee sisältää URL-osoite tai muiden liitteenä olevien kuvatiedostojen nimet erotettuna puolipisteellä " ; " :

Laskentataulukko, sarake other_images_urls täydennetty 3 lisäkuvan nimillä

Kuva 20

Lisäkuvien tulee täyttää samat kriteerit ja tekniset vaatimukset kuin pääkuvan. Niissä voi näkyä tuotteen käytössä, lähikuvia tärkeistä toiminnoista, tuotetta eri näkökulmista (eri puolilta), tuotteen pakkausta, lisävarusteita laatikosta, tuotteen muunnoksia - taitettuna, auki, avattu, suljettu, jne.

video_youtube

tuotevideo

Voit myös lisätä tuotegalleriaan mainosvideon, jossa esitellään tuotteen edut, ominaisuudet. Kirjoita taulukon sarakkeeseen video_youtube YouTube-videon URL-osoite (linkki).

etim_class

Jos käytät tätä luokitusta tuotteissasi, voit antaa etim-koodin tiedostossa.

Luokitus koskee muun muassa seuraavia aloja: sähkötekniikka, rakennusmateriaalit, lämmitys ja putkityöt ja työkalut.

ETIM-luokitus:   http://www.etim.org.pl/klasyfikacja/lista

Esimerkki: EC001743

piilotettu_hinta

Valintaruutu 1/0. Jos valitset tämän ruudun kirjoittamalla "1", tarjoushintasi pysyy piilossa.

Huomaa, että tarjoukset, joissa on piilotettu hinta, voidaan esittää saatavilla olevien tarjousten luettelon alaosassa:

Kuva 18

Hintaluokat

Voit käyttää hetkessä käsiteltyjä attribuutteja, jos haluat tehdä ostohinnan riippuvaiseksi tilauksen koosta.

Yhdelle tuotteelle voit määrittää viisi tällaista vaihteluväliä lisäämällä taulukkoon lisää hintaluokkia sisältäviä sarakkeita.

Tällä hetkellä voit määrittää hintaluokat kahdella tavalla. Valitse itsellesi sopivin ja pysy siinä kokonaisuudessaan yhdistämättä niitä.

Menetelmä 1

hinta_määrä

Hintaluokka

Kiinnitä huomiota rakenteeseen - tässä arvon lisäksi myös sarakkeen nimi muuttuu. Parametri on täytettävä sekä rivin että sarakkeen nimessä.

Kuva2

Dialla näet tuotteen, jossa toimittaja on antanut kolme hintaluokkaa:

Kuva 11

hinta_25 hinta per kappale ostaessasi 25-49 kappaletta

hinta_50 tuotteen hinta, kun ostat 50–99 tuotetta

hinta_100 hinta per tuote, jos ostat vähintään 100 tuotetta.

Huomaa, kuinka määritteen nimi muuttuu: epätäydellisessä muodossaan se on price_quantity. Määritelty ja valmiiksi määritetty attribuutti ilmaisee tilausmäärän hinta_25 ja rivi osoittaa sille määritetyn hinnan. Lisää numeerinen arvo määrän tilalle.

Menetelmä 2

taso_hinta1 ja taso_määrä

Tällä tavalla sinun on käytettävä molempia parametreja.

• tasohinta - määrittää tämän alueen tuotteen hinnan
  • tasomäärä - määrittää tälle kynnysarvolle tulevien tuotteiden vähimmäismäärän

Lisäät alueita lisäämällä ylimääräisen parametriparin: taso_hinta2 + taso_määrä2, tasohinta3 + taso_määrä3 jne.

Dialla näet esimerkin kahdesta lokerosta:

Kuva 27

Ja tarjous näyttää tältä:

Kuva 28

hinta yksikkö

myyntiyksikkö

Oletusmyyntiyksikkö on kappale. Jos haluat muuttaa sitä, syötä sopiva arvo - yksikkösymboli. Voit valita seuraavista: metri (kirjoita "m"), neliömetri (kirjoita "m2"), kuutiometri (kirjoita "m3"), litra (kirjoita "l") tai kilogramma (kirjoita "kg").

Taulukkonäkymä:

Kuva 19

hinta_määrä

mihin tavaramäärään ilmoitettu hinta viittaa

Esimerkki: jos 100 euron hinta koskee 5 poranterää, syötä "5" kohtaan price_quantity. Esitämme tarjouksessa 1 poran hinnan.

Taulukkonäkymä:

Kuva 26

Tarjousnäkymä:

Kuva 29

Esimerkki 2: Jos haluat myydä edellisessä parametrissa mainitut porat täydessä pakkauksessa (5 kpl), lisää arvo order_increment (5) -kohtaan.

Taulukkonäkymä:

Kuva 14

Tarjousnäkymä:

Kuva 13

Esimerkki 3: haluat myydä ruuveja hintaan 3,50 puntaa 100 yksiköstä, mutta 500 kappaleen pakkauksissa (koska myyt 500 kappaleen täydet pakkaukset). Aseta siis hinnaksi "3,5", hinta_määräksi 100 ja tilauslisäksi 500. Asiakas voi tilata vähintään 5 kpl 100 kappaleen pakkausta.

Taulukkonäkymä:

Kuva 25

Tarjousnäkymä:

Kuva 12

Erikoishinta

Voit ilmoittaa tuotteellesi erikoistarjoushinnan. Määrität sen syöttämällä tämän hinnan nykyisen arvon. Jos esimerkiksi tuotteen normaalihintainen (hinta) 1000 euroa on määrä maksaa 890 euroa, kirjoita erikoishinta -kenttään euroa.

Voit muuttaa tämän tarjouksen kestoa halutessasi käyttämällä attribuutteja special_price_from ja special_price_to.

erikoishinta_alkaen

Jos haluat erikoistarjouksen alkavan ilmoittamaasi aikaan, täytä kenttään tarjouksen alkamispäivämäärä ja -aika ilmoitetussa muodossa:

VVVV-KK-PP HH:MM:SS

Jos olet valinnut "1"-kenttään "1" ja jättänyt sarakkeen special_price_from tyhjäksi, tuotteesi on aktiivinen tietojen tuonnin jälkeen ja oletuksena aloitamme erikoistarjouksen alennuksen alkamisajankohtana.

erikoishinta

Täytä kenttään erikoishinnan päättymispäivä ja -aika samassa muodossa kuin erikoishinta_alkaen:

VVVV-KK-PP HH:MM:SS

Jos et ilmoita kampanjan päättymistä, se pysyy aktiivisena, kunnes se poistetaan "manuaalisesti" käytöstä (päivittämällä tarjous).

kunto

tuotteen kunto - uusi, käytetty ja kunnostettu

Ole hyvä ja syötä yksi kolmesta vastausvaihtoehdosta tarjotun tuotteen tilan mukaan: UUSI / KÄYTETTY / KUNNISTETTU.

käytössä

tarjousten aktivointi

Valintaruutu 1/0. Kirjoita "1" tai jätä tämä kohta tyhjäksi, jos haluat tuotteen olevan aktiivinen tiedoston tuonnin jälkeen ja että asiakkaat voivat ostaa heti. Kirjoita "0", jos et halua, että tarjous ei näy merXussa tiedoston lataamisen jälkeen.

Lähetysaika

toimitusaika

Ilmoita tuotteen lähetysaika vastaanottajalle. Määritä päivien lukumäärä, esim. 2 (eikä esim. "1-2 päivää").

lähetysmaa

maa, josta lähetät tilauksia

Syötä tähän ISO 3166-1:n mukainen kaksikirjaiminen koodi, esimerkiksi PL, CZ, EE, joka on annettu taulukon alfa-2-osassa. ISO 3166-1 alfa-2 koodiluettelo Käytä isoja kirjaimia.

Jos jätät tämän kentän tyhjäksi, toimituskohteeksi katsotaan maa, johon yrityksesi on rekisteröity.

kohdemaat

maihin, joihin suostut lähettämään tilauksia.

Syötä tähän ISO 3166-1:n mukainen kaksikirjaiminen koodi, esimerkiksi PL, CZ, EE, joka on annettu taulukon alfa-2-osassa.

Käytä isoja kirjaimia. Erottele maakoodit puolipisteellä: PL;CZ;ET;LT;SK.

Jätä tämä kohta tyhjäksi, jos suostut toimittamaan tuotteita kaikkiin merXu-maihin: Tšekki, Viro, Liettua, Puola, Slovakia, Unkari, Romania ja Saksa . Täytämme sitten nämä arvot automaattisesti.

shipping_pricing_external_id

Toimitushinnaston tunnus, jonka olet luonut tilillesi.

Sen lisääminen tuo OSTA NYT -painikkeen ostajien saataville.

Hinnaston laatimisohjeet TÄÄLTÄ.

Lisäattribuutit

Tässä osiossa puhumme siitä, kuinka voit luoda yksityiskohtaisia ​​lisämääritteitä, jotka ovat avainasemassa tuotteesi tehokkaassa ja nopeassa löytämisessä ja myynnissä.

Rakennat tämän osan tiedostosta itse.

Lisämääritteillä, toisin kuin pakollisilla ja yleisillä määritteillä, on oltava nimet omalla kielelläsi.

Rajoitus 199 merkkiin.

Jos haluat luoda uuden määritteen, määritä sarakkeen nimi, joka kuvaa sen tarkan merkityksen. Varmista myös, että sen muoto täyttää seuraavat kriteerit:

• Attribuuttien nimien tulee alkaa isolla kirjaimella; loput nimet on kirjoitettava pienillä kirjaimilla, esimerkiksi Väri, Tilavuustiheys, Paino.
  • jos sarake kuvaa tietyissä yksiköissä ilmaistua arvoa, ilmoita yksikön nimi hakasulkeissa,
  • suluissa olevat mittayksiköt voidaan kirjoittaa pienillä tai isoilla kirjaimilla,
  • käytä välilyöntejä sanojen välissä,
  • kaikki käytetyt merkit näkyvät määritteen nimessä - vältä pisteitä, pilkkuja tai alaviivoja.

Kuva 16