Tiedostorakenne merXu-muodossa (.xls, .xlsx tai .csv)

Tiedostorakenne merXu-muodossa

Levyn rakenne

Tiedostolla tulee aina olla sama muoto:

• Ensimmäinen rivi on sarakeotsikot, joihin määritteiden nimet syötetään. Eli esimerkiksi tuotteen nimi, paino, valmistusmaa ja muut (jotkut määritteet ovat pakollisia - löydät kaikki tiedot ja luettelon ominaisuuksista osiosta 4.);
  • Seuraavat rivit ovat tuotteita (yksi rivi = yksi tuote). Tiedosto voi sisältää enintään 10 000 riviä. Jos haluat lisätä tuotteita, luo ja lataa lisää tiedostoja.

Rakenteen ylläpitäminen välttää virheet ja mahdollistaa oikean integraation merXu:hun.

Esimerkki laskentataulukosta, jossa tuotetiedot on kuvattu merXu-standardin mukaisesti; (huomaa muunnelmat: nimikenttä lisäkielellä, painoyksikön merkintä, alv).

Kuva7

Tiedoston vähimmäissisältö

Pienimmän arkin, jonka avulla voit tuoda tuotteen, on sisällettävä kolme saraketta: luokka

• toimittajakoodi, jonka annat tuotteellesi - toimittajan_tuotetunnus,
  • tuotteen nimi. - nimi,
  • tarjotun tuotteen luokka - merxu_category_path tai Supplier_category_path

Tiedosto, jossa on nämä kolme attribuuttia, mahdollistaa tuotteen tuomisen, mutta se ei riitä myynnin käynnistämiseen.

Myynnin käynnistämiseksi - tarjouksen tekemiseksi tarvitset vielä kolme pakollista parametria:

• valuutta ,
  • hinta ,
  • arvonlisävero

Jokaiselle merXu-sovellukseen tuotavalle tuotteelle on annettava yksilöllinen koodi, jonka avulla voimme tunnistaa sen yksilöllisesti (katso lisätietoja toimittajan_tuotetunnuksesta TÄÄLTÄ) ja nimi. Tarjouksessa on sen sijaan oltava lisäksi hinta, valuutta ja ALV-kanta.

Parametrien ja arvojen kieli

Meiltä saamasi muoto sisältää englanniksi kirjoitettuja määritteitä. Siitä huolimatta täytät arvot riveille omalla - tai valitsemallasi (saatavilla merXussa) - kielellä. Dialla näet taulukon, jossa on englanninkieliset tuoteattribuutit ja puolalaiset rivisisällöt:

Kuva 22

Täytä taulukkoon itse lisäämiesi lisämääritteiden nimet ja arvot omalla kielelläsi tai valitsemallasi kielellä merXussa (puola, tšekki, liettua, viro, englanti, slovakki, unkari, saksa, romania) :

Lisäominaisuudet: Bruttopaino, diagonaali; mittayksiköiden ja painon kirjaaminen.

Kuva 21

Jos tuot maahan esimerkiksi vironkielisiä tuotteita, ilmoita viron kieli pudotusvalikosta juuri ennen tiedoston lataamista:

13

Voit valmistaa tuotteita, jotka on kuvattu jollakin merXussa saatavilla olevista kielistä - esimerkiksi tšekin kielellä - tai antaa tuotteen kuvauksen ja nimen useilla kielillä - mutta muista nimetä sarakkeet oikein. Löydät kuvauksen artikkelista MerXu-tiedostojen attribuuttien luettelo (.xls, .xlsx tai .csv) .