Ohjeet merXu-tiedostojen luomiseen

MerXu-tiedosto mahdollistaa yksinkertaisen ja tehokkaan tiedonvaihdon merXu-alustan kanssa.

Tämä opas näyttää, kuinka laskentataulukko valmistetaan merXu-muodossa. Ohjaamme sinut tiedoston kokoamisen kaikkiin vaiheisiin. Opit myös lisäämään mukautettuja tuoteparametreja ja mitkä parametrit ovat tarpeen tietojen tuomiseksi.

Tarjoamme mallitiedoston. Voit kuitenkin rakentaa sen myös itse näiden ohjeiden mukaan.

Voit ladata valmiin tiedostomallin laskentataulukkona. Käytä sitä merXu-tiedoston rakentamiseen tai oman tiedoston luomiseen oppaan ohjeiden mukaan.

Se, kuinka yksityiskohtaisesti kuvailet tuotettasi, vaikuttaa myyntisi tehokkuuteen. Tarkka ja täydellinen kuvaus tarkoittaa parempaa mahdollisuutta, että tuotteesi löydetään ja ostetaan.

CSV-malli

Lataa malli:

Tiedostoon syöttämiesi tietojen tulee olla ajan tasalla ja tuotteiden on oltava saatavilla .

Perustiedot tiedostosta

Miltä tiedosto ja parametrit näyttävät

Tiedoston valmistelun lähtökohtana on sarakkeista koostuva taulukko, jossa on tuoteparametrien nimet ja vastaavat arvot sisältävät rivit. Sarakkeen nimi on parametrin nimi.

Dia, joka näyttää taulukon osan - malli (keltainen alleviivaa pakolliset parametrit)

Kuva6

• Attribuuttien nimet kirjoitetaan kokonaan pienillä kirjaimilla. Sama koskee EAN-, ID- tai VAT-lyhenteitä, jotka normaalikäytössä kirjoitetaan aina isoilla kirjaimilla.
  • Kirjoita isolla kirjaimella alkavien lisämääritteiden nimet, esimerkiksi: Bruttopaino [kg], Kotelon väri, Diagonaali [cm].
  • Mittayksiköt määritteen sisällä - voidaan kirjoittaa pienillä kirjaimilla tai olla kirjoittamatta, mutta ne tulee aina sulkea hakasulkeissa.

Kuva4

Toimittamamme tiedostomalli sisältää sarakkeita, joissa on ohjeissa kuvattujen tuotemääritteiden nimet. Voit laajentaa sitä kaikilla lisäparametreilla, joita tarvitset tuotteesi myymiseen.

Luokan valitseminen (merXu-luokkapolku)

Muista valita tiedostoa valmisteltaessa merXu-luokka, joka sopii parhaiten tarjoamiisi tuotteisiin. Yritä tehdä luokkapolusta mahdollisimman yksityiskohtainen. Anna pääluokan lisäksi myös kolmannen asteen luokkapolku, eli pääluokan lisäksi myös alaluokat, esim. Turvallisuus | Henkilökohtaiset suojavarusteet | Pään suojaus

Kun syötät luokkapolun, käytä yhtä mahdollisista erottimista: ("|", ">", "/", "\\", "►", "▸", "›")

1

Millä ohjelmalla luodaan laskentataulukko

Jos haluat valmistella tiedoston itse, voit tehdä sen kaikissa suosituissa toimistopaketeissa (Microsoft Excel, Google Docs, LibreOffice, OpenOffice ja muut).

Jos työskentelet .csv-muodossa olevan tiedoston parissa, kiinnitä huomiota koodaustyyppiin: sen tulee olla utf-8. Koodaus vaikuttaa tiettyjen merkkien oikeaan kirjoittamiseen, esimerkiksi "ł, ą, ć, ń" ja muut.

Tuotetiedot sisältävä taulukko

Kuva5

Sama laskentataulukko *.csv-muodossa tallennuksen jälkeen

Kuva9