merXu
Cancel
Weltech CNC160 KPE pipe butt welding machine

Weltech CNC160 KPE pipe butt welding machine

Manufacturer
Weltech
Manufacturer Code
€5,619.87 +VAT
HUF 2,369,000.00
1 pc.
€5,619.87 +VAT
HUF 2,369,000.00
1 ×
HUF 2,369,000.00 +VAT
(1 pc. )
or
  • Full flexibility
  • Need help?
Parameters
Manufacturer
Weltech
Manufacturer Code
Description

A Weltech CNC160 egy strapabíró, masszív kialakítású KPE tompahegesztő gép csőhegesztésekhez, a nemzetközi ISO 12176-1- szabványnak megfelelően.  A csőhegesztő gép hidraulikusan húzza össze a csöveket, a hidraulikát egy hidraulikus szivattyú tápegység látja el.  A W160 tompahegesztő kézi vezérlésű gép, hegesztési naplózást nem tud.  A géppel a következő standard csőátmérőket lehet hegeszteni:: 50-63-75-90-110-125-140-160mm. Hegeszthető csövek: automata vezérlés üzemódban csak KPE csövek, max 32 baros nyomásfokozatig, kézi vezérléssel más csövek is, PPR, PVDF csövek is.

Csőhegesztő géptest:

A cső összehúzó géptest erős acél vázzal rendelkezik, öntvény acél csőbefogó pofákkal, és aluminium cső szűkítő betétekkel. A  befogott műanyag csövek összahúzását 2db hidraulikus  munkahengerrel végzi. A cső összehúzó géptest guruló kerekekkel van ellátva, és kézi fogantyú segítségével kézi erővel húzható/ gurítható. A kerekeken való guríthatóság nagy előnye ennek a gép típusnak, de  árokmunka esetén azok szükség szerint leszerelhetőek. A fő géptest súlya a leszorító pofákkal együtt 65kg. 

Hidraulikus szivattyú egység: 

A hidraulikus szivattyú egység látja el a munkahengereket olajnyomással, és vezérli a hevítőlapot, meg a csőgyalut.  A szivattyú egységen a csőhegesztés folyamata kézi vezérléssel működtethető. A hevítőlap hőfokbeállítása, és a hőfokkijelzése is ezen a gépegységen található. A csövek összehúzásához szükséges folyadéknyomást kijelző mechanikus nyomásmérő is a szivattyú egységen követhető.  A hidraulikus szivattyú egység és a fő géptest is cseppmentes hidraulika gyorscsatlakozókkal rendelkezik.  A csövek összehúzása és a csőgyalu egy külön lengőkábelre szerelt kézi vezérlővel működtethető. A szivattyú egység súlya 47 kg.

Hevítőlap: 

A hevítőlap egy dupla teflonbevonattal ellátott öntvény alumínium anyagú  hevítőlap, melynek a hőmérséklete 50C - tól 300C fokig beállítható. A hőfokot a hidraulikus tápegységről lehet beállítani. A hevítőlap súlya 3 kg. 

Csőgyalu:

A csőgyalu egy masszív kialakítású aluminium anyagú gép egység, belső lánc hajtással. A csőgyalu lánchajtását egy a tetején lévő csigaházas hajtóművel szerelt elektromos motor hajtja. A csőgyalu súlya 12 kg. 

Csőgyalu - hevítőlap tartó acél keret: 

A csőgyalut és a hevítőlapot egy acél vázas keret tartja.

Egyéb alaptartozékok: 

A CNC500 KPE tompahegesztő géphez tartoznak az aluminium cső leszorító pofa sorok: a 50-63-75-90-110-125-140mm átmérőkhöz, továbbá egy kis szerszámos láda a szükséges leszorító csavarokkal, és leszorító kulcsokkal.