merXu
Cancel
Striped Travertine Beige Mat 61 x 30.5 x 1.2 cm
Striped Travertine Beige Mat 61 x 30.5 x 1.2 cm
Striped Travertine Beige Mat 61 x 30.5 x 1.2 cm

Striped Travertine Beige Mat 61 x 30.5 x 1.2 cm

Manufacturer Code
TVT-7569
€38.08 +VAT
RON 185.64
1
€38.08 +VAT
RON 185.64
1 ×
RON 185.64 +VAT
(1 )
or
  • Need help?
Parameters
Manufacturer Code
TVT-7569
Description

Domenii de utilizare
Placile Travertin Striato Beige cu finisaj mat se folosesc pentru placari orizontale sau verticale, la interior sau la exterior, in proiecte rezidentiale sau publice.   

Caracteristici 
Travertinul este o roca sedimentara care s-a format in urma unor indelungi procese de erodare, depunere, compactare si cimentare de mici particule si fosile de plante si animale care au trait odinioara. 

Tipuri constructive
Placile travertin Striato Beige cu finisaj mat au dimensiuni de 61x30.5x1.2 cm. 

Montaj travertin
Placile Travertin Striato Beige se monteaza folosind tehnologia “prin pieptanare”. 
Iata pasii: 
1.Se curata suprafata: se foloseste un aspirator industrial pentru a indeparta resturile. Suprafata trebuie sa fie curata, plana, uscata, neteda si portanta. 
2.Dupa masurarea suprafetei se calculeaza cate placi intregi intra pe suprafata si cate vor fi decupate. Se recomanda realizarea unui desen la scara, dupa cum va arata aranjamentul. 
3.Se face o proba (montaj la rece): se aseaza un rand (total sau partial) de placi pe suprafata si se stabileste cum trebuie taiate placile de la margine (cele care nu incap). Se numeroteaza placile pe spate. 
4.Se verifica finisajul si coloristica, se stabileste modul de montaj. Daca se doreste realizarea unui model pe suprafata este recomandata amplasarea placilor conform modelului, simuland aranjamentul inainte de montaj. Placile vor fi pozitionate in aranjamentul coloristic dorit. 
5.Se verifica respectarea conditiilor de montaj : placi uscate ( protejate de umezeala cu cel putin 24 ore inainte de montaj), temperatura de montaj intre 5 si 25 grade (atat pentru interior cat si pentru exterior), umiditate obisnuita 
6.Se alege si se prepara adezivul conform indicatiilor producatorului. Se recomanda Weberset Marmo Plus, Weberset Portelanat Max² sau Weberset Superflex Max². 
7.Se incepe montajul propriu-zis. Se imprastie in mod continuu adezivul pe suprafata, folosind o gletiera cu dinti. In functie de timpul de uscare a adezivului acesta se va aplica pe suprafete mai mici astfel incat sa nu se usuce inainte de a monta placa. Se aplica adezivul pe suprafata suport si pe placa. Pentru placari in zone umede este necesar un nivel de acoperire al placii cu adeziv de minim 95%.  La placile mari apar din productie denivelari ori deformari, acestea se pot compensa cu ajutorul adezivului, se vor face santuri mai adanci pe suprafata placilor  cu ajutorul unei gletiere cu dinti de 10-20 mm. Tehnologia de aplicare este prin “pieptanare” si nu “cu mamaligi “, aceasta intrucat este necesara asigurarea aderentei perfecte. Se aplica adezivul pe o directie rectilinie fara a face curbe cu mistria. Se obtine un sir de mici santuri paralele peste care se aseaza placa. Pentru placi dreptunghiulare se aplica adezivul astfel incat santurile sa fie perpendiculare pe latimea placii. Toate aceste operatii au drept scop marirea aderentei. 
8.Se incepe placarea  dintr-un colt pentru a asigura o aliniere placilor. Se aseaza placa direct pe suprafata si se apasa usor, eventual miscand-o usor inainte si inapoi fara sa se roteasca. Suprafata  trebuie sa fie plana. Pentru fixare se poate folosi un ciocan de cauciuc
9.Montajul se poate face cu rost sau fara, caz in care se prevad rosturi de dilatatie (in functie de marimea suprafetei) 
Se monteaza placile intregi, spatiile de la marginea suprafetei de placat ramanand goale. Dupa montaj se indeparteaza excesul de adeziv cu un burete umed. In cazul pardoselilor incalzite montajul se face cu rost. In placarile interioare se lasa rosturi in general de 1-2 mm. 
10.Se lasa sa se usuce suprafata placata cel putin 12 ore sau atat cat se arata in instructiunile de folosire a adezivului fara a calca pe ea. 
11.Dupa montajul placilor intregi vor ramane  zone neplacate fie de-a lungul marginilor, fie pentru ocolirea unor obstacole. In aceste locuri placile vor trebui taiate la dimensiuni. Se masoara suprafetele pe care trebuie montate placile si se traseaza decupajele pe fiecare placa, avand grija sa se lase spatiile de margine. Se recomanda folosirea unei masini de taiat placi, dotata cu discuri corespunzatoare. 
12.Se debiteaza placile trasate, se lasa sa se usuce si apoi se monteaza in acelasi mod ca si celelalte. 
13.Se lasa suprafata sa se usuce in mod natural (circa 24 ore), fara a se calca pe ea. 
14.In cazul montajelor cu rosturi intre placi acestea se chituiesc. 
15.Dupa chituire se indeparteaza excesul si se lasa sa se usuce suprafata (24 ore). 
16.Se spala suprafata cu apa curata

Intretinere 
Tratamente simple si rapide in 3 pasi, acestea sunt efectuate dupa montaj. 
1.Curatare – se realizeaza cu LTP Grimex sau alti detergenti specializati. Pentru eliminarea unor pete se folosesc solutii specifice. 
2.Impermeabilizare – protejarea suprafetelor la praf, apa, grasimi si unele pete  Se recomanda  Mattstone, Colour Intensifier, External Stone Sealer, Mattstone H2O, Grout&Tile Protector. 
3.Intretinerea propriu-zisa - se folosesc detergenti neutri LTP Waxwash si LTP Stonewash.