merXu
Cancel
Brenner UVP-20001HS UV-C Germicide, disinfectant, sterilizing lamp 150W + Ozone (150m2)

Brenner UVP-20001HS UV-C Germicide, disinfectant, sterilizing lamp 150W + Ozone (150m2)

Manufacturer
Brenner
Manufacturer Code
€199.54 +VAT
HUF 78,654.00
1 pc.
€199.54 +VAT
HUF 78,654.00
1 ×
HUF 78,654.00 +VAT
(1 pc.)
or
  • Need help?
Parameters
Manufacturer
Brenner
Manufacturer Code
Description

Az UV-C germicid izzók azon kívül, hogy a fényükkel pusztítják a kórokozókat, működés közben ózont is termelnek. A technológia alapján megkülönböztetünk ózon mentes és ózonos UV-C izzókat. Az ózon mentes változatok névleges hullámhossza 253,7nm, az ózonos változaté 185nm. A 253,7nm hullámhosszú izzók ózontermelése minimális, használatuk után nem szükséges a helyiség szellőztetése. A 185nm izzók viszont jelentős mennyiségű ózont termelnek, ezáltal ezeknek az izzóknak a hatásfoka jobb, hiszen az ózon maga is fertőtlenít és gázként a tér olyan pontjaiba is bejut, ahová a fény egyébként nem. Hátránya viszont, hogy az ózon mérgező gáz, ezért az ózonos izzók használata után szellőztetés szükséges.

UV-A (315–400 nm) – Blacklight vagy “fekete fény”
A látványtechnikában használatos UV izzók mindegyike ezen a hullámhosszon működik. Ez a hullámhossz az, amitől a fehér és egyéb UV aktív tárgyak “világítanak”, ez használható pénzvizsgálásra, dekorációs célokra, UV-ra szilárduló anyagok, ragasztók szilárdításához, alkalmazhatók különböző gyártástechnológiai vizsgálatokra, és számos egyéb területen. Könnyen felismerhető, kékes-lilás színéről. Ha egy terméket “UV izzó”-nak árulnak, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy UV-A (Blacklight) izzóról van szó, még ha nincs is külön odaírva annak a típusa. Fontos megjegyezni, hogy sem fertőtlenítő, sem baktériumölő, sem barnító hatása nincs!

UV-C (100–280 nm) – Germicid
Az UV-C tartományban működő lámpák baktériumölő, sterilizáló, csírátlanítító hatásúak. Alkalmazási területei sokrétűek, orvosi alkalmazások, víztisztítás, légtisztítás. A germicid fényforrások átlátszó burával rendelkező kisnyomású higanylámpák, amelyek főleg rövid hullámhosszú UV-C sugárzást bocsájtanak ki, baktériumölő hatásuknak köszönhetően a vegyi tisztítási módszerek korszerű és környezetbarát alternatívái. Figyelembe kell venni, azonban, hogy a germicid lámpák már rövid időtartamú UV besugárzása is égési sérülést okozhat a bőrön, a szemet pedig különösen károsítja, tehát csak olyan területen alkalmazható, ahol közvetlenül nem világít a felhasználóra. (üres helyiségek, szobák fertőtlenítése)

A Brenner Technologies UVC sugárzást kibocsátó termékei nem minősülnek orvostechnikai eszközöknek!